22 Ekim 2013 Salı

geçmişten ve bugünlerden karma etkinlik örneklerimiz

Emre hayvanlar ansiklopedisine bakmayı, sonrada incelediği hayvanları canlandırmayı çok sever. Geçenlerde yılanları okumuştuk sonrasında koltuktan sarkıp yerde sürünerek yılan olmaya karar verdi :)


Kelebeklerin kozadan çıktıklarını öğrenen oğlum bir sabah oyuncak sepetini boşaltıp içine girdi ve ben bir tırtılım bu da benim kozam dedi. Sonra kozasından çıkarak kelebek olup uçtu :) harika bir canlandırma oldu gerçekten :)



Babası ile satranç oynamaya merak salan Emre şimdilik taşların adını ve yerlerini öğrendi o kadar. İlerleyen zamanda oynamayı da öğrenir umarım :)





Rulolardan roket otobüs yaptık fena da olmadı ama tekerlekleri yapıştırmak yerine daha farklı bir monte yöntemi bulmalıyım. 


Mutfak işlerine yardımcı olmaya çok hevesli olan oğlumu bu alanda teşvik etmek amacı ile ona sebze kesme oyuncağı aldım. Çok sevdi ve bana bolca yemek pişirdi :)





Süper kahramanlara hayranlık başladı son zamanlarda. Bana Örümcekadam kostümü al deyip duruyordu. Doğum gününde de asker kıyafeti istedi. Atatürk'ün askeri olacakmış :)


Babamızın traş köpüğünü mavi gıda boyası ile renklendirdik süper eğlendik :)


2,5 yıldır aldığımız Meraklı Minik dergimizin son sayısında ormanda keşif oyunu vardı. zarlı oyunlar sayı saymayı geliştirdiği için benim hoşuma gidiyor.




Piyasa da moon sand olarak satılan ay kumu evde biraz un ve yağ ile yapılabiliyor. Emre de oynamayı çok sevdi.
çim adamımızın saçları uzayınca Emre berber olup saçlarını kısaltmak istedi. Onu izlerken makası tutuşundan ne kadar iyi bir gözlemci olduğunu bir kez daha anladım.

Dinazorlara olan merakımız son safhada... Dinazor koleksiyonumuza yenileri ekleniyor durmadan. Sonunda bu dinazorlara bir dinazor ormanı yapalım dedik topladığımız yapraklardan ve taşlardan bir orman yaptık. Şimdi çok mutlularmış ormanlarında, Emre öyle söylüyor :)

3.karede ki üzerinde balık resimleri olan konteyner da dinazorların yemeğiymiş. Onlar balık yemeyi çok severmiş :)

Köpek balığı sevgimiz :)

Biraz da coğrafya. Diyarbakır, Ankara ve Adana'nın yerlerini öğrendik bile :)

İnşaatçılığa olan merakımızı bu inşaat seti ile gidermeye çalışıyoruz. 

Son günlerdeki yeni ilgi alanımız korsanlar. Onlarla ilgili herşeyi merak ediyor öğrenmek istiyor. Oyunlarımıza bile girdi şu korsanlar :)





Kelebeği tamamlama oyunumuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder